SmartGolv – en introduktion

SmartGolv-systemet består av ömsesidigt låsbara plattor av 100% PVC, som kan läggas på nya och befintliga underlag av olika kvalitet. Golvplattorna tillverkas i Tjeckien av material som ger plattorna hög slitstyrka, kemisk resistans och långsiktig stabilitet.

Brett användningsområde från skolor, gym och butiker till verkstäder.
Golvplattorna används ofta i produktion, lager, uthyrning, garage, verkstäder, barnhörnor, affärer, källare, tvättstugor, bilverkstäder, utställningslokaler etc.

Enkel installation oberoende av underlaget.
SmartGolv utmärker sig genom mycket enkel installation som kan utföras av vem som helst med endast gummihammare och en såg. Dessutom är det i de flesta fall inte nödvändigt att förbereda underlaget annat än att sopa det befintliga golvet.

Trevligt och färgstarkt golv
SmartGolv-plattor minskar vibrationer och slagljud avsevärt och fungerar som ett värmeisoleringsmaterial. Därför är det betydligt bekvämare att stå och gå på SmartGolv än på betong, keramiska plattor, etc. Färgvarianterna av SmartGolv-plattor gör det också möjligt att frigöra fantasin.

Hållbarhet och kvalitet
Tack vare tjockleken på 7 mm motverkar SmartGolv hög och frekvent belastning, slag (t.ex. en hammare), kemikalier etc. Vidare garanteras kvaliteten på SmartGolv-plattorna i enlighet med europeiska standarder, i synnerhet EN 14014.

Ett golv som andas – Luftflödesfuktighetselimineringssystem
SmartGolv-plattor är på undersidan försedda med ett unikt system av avloppskanaler vilket möjliggör dränering och förhindrar problem med substratfuktighet och formbildning.

Miljövänlig produkt
Producenten av SmartGolv-plattor maximerar användningen av standardiserade återvunna material, huvudsakligen från andra produktionsprocesser, allt för att spara primära källor. Vid slutet av livscykeln i ditt golv kan plattorna återanvändas helt och återpressas, så golvet kan tjäna i många år utan ytterligare kostnader.

Golvet är demonterbart och flyttbart och återställbart. Individuella SmartGolv-plattor eller till och med hela golvet kan demonteras och flyttas till en ny plats, t.ex i mässmontrar. Vid skador är det enkelt att byta ut en golvplatta.

Garanti upp till 12 år för slitage
SmartGolv levereras med tolv års slitagegaranti från produktionsdagen. Den förväntade livslängden med korrekt underhåll är 25 år.

Stolt tillverkat i Tjeckien
SmartGolv-plattor tillverkas i egna formsprutmaskiner i Ostrava, Tjeckien. Tillverkaren av plattorna – Fortemix – är ett tjeckiskt företag som specialiserat sig på tillverkning av golvsystem som redan ligger på mer än fem miljoner kvadratmeter i världen. Med denna specialisering bygger Fortemix ett modernt företag som tack vare kvalitet, pris och innovation redan är etablerat i 20 europeiska länder.

SmartGolv – vanliga frågor

Var kan jag lägga SmartGolvet?
SmartGolvet utvecklades för ett brett utbud av applikationer inom tillverkning, garage, verkstäder, källare, lager, gym, tvättstugor och många andra platser.

Måste jag förbereda det befintliga golvet innan jag lägger SmartGolv?
Det är vanligtvis tillräckligt att bara sopa golvet. Olja eller andra föroreningar är inte ett problem. Eventuella skador kommer inte att skada SmartGolvet, (detta kommer bara att resultera i en ojämnhet), men vi rekommenderar att reparera större skador eller gropar för att underlätta användningen av golvet.

Vad behöver jag för verktyg då jag lägger SmartGolv?
Inga specialverktyg krävs. Vi rekommenderar en gummiklubba för enklare sammankoppling och en såg för att kapa plattorna vid väggarna.

Hur avslutar jag SmartGolvet vid väggarna och vid ingången?
Lämna minst 5 mm vid väggarna så att golvet vid behov kan expandera lite. Anslut SmartGolv kanter/ramper vid ingången.

Kan SmartGolvet klara sig mot oljor och andra kemikalier?
Vissa. Polymerstrukturen i SmartGolvet är resistent mot de flesta oljor och syror.

Kan en skadad platta bytas ut?
Det är självklart möjligt att byta ut en eller flera.

Är inte golvet för halt?
Raka motsatsen. SmartGolvets design har höga glidegenskaper.

Isolerar detta golv?
Ja. SmartGolvet fungerar som både termisk och akustisk isolering.

Finns det en ökad brandrisk?
Tack vare de komponenter som ingår i SmartGolv, som själva hämmar eld, ingår detta golv, enligt oberoende tester i kategorin ”svåra att antända”.


Vad händer med vatten på golvet?
SmartGolvet är väldigt tätt så det kommer bara in ett minimum av vatten under plattorna. Dessutom har SmartGolvet ett speciellt AirFlow-kanalsystem som ger “andning” av golvplattan så att vattnet lätt kan avdunsta under plattorna. Till skillnad från andra system är SmartGolvet alltså inte mottagligt för röta och stinkande lukt på grund av fukt.

Vilken typ av vård kräver detta golv?
SmartGolvet kräver inte mer än vatten, allrengöringsmedel och mopp.

Kan jag använda golvet utomhus?
Det rekommenderas inte, men om användaren på sikt kan acceptera vissa förändringar i färg och form av golvplattorna så är det fullt möjligt.

Garage

Förskola

Butiker

Share This